Műszaki leírás

ÉPÜLET

A koncepciónk az volt, hogy építsünk Székesfehérvár legnívósabb részén a történelmi belvárosban egy premium színvonalú, minden igényt kielégítő, modern épületet, mely a beköltöző családoknak megteremti a biztonságos, nyugodt környezetet, valamint a befektetőknek értékálló befektetést és magas hozamot biztosít.

A Várkörúton épülő Belváros Resort társasházban 50 db lakás és 2 db üzlet kerül kialakításra. A Belváros Resort otthonai változatos és praktikus lakások, amelyek a magas használati érték, a fenntarthatóság és az értékállóság jegyében épülnek. Modern Schindler lifttel felszerelt lépcsőházakból nyíló lakások alapterületei a nettó 46 m2-től a 152 m2-ig fognak megvalósulni.

Az épületből közvetlen átjárás biztosított az Árpád fürdőbe, így a leendő lakók komfortosabban élvezhetik a török fürdő által nyújtott kényeztető és pihentető szolgáltatásokat. A tetőszinten található 6 db panorámás penthouse lakás. Az épület alatti 2 szintes mélygarázsban 87 db tágas gépkocsibeálló került tervezésre.

Arra törekszünk, a fentarthatóságot és a funkcionalitást szem előtt tartva, hogy a Belváros Resort épületére a társasház közössége, és a székesfehérvári lakosok is büszkék legyenek. Az épület kialakítása zárt sorú. A Várkörút és a Zsuzsanna forrás felöli árkádok nyitottak, melyek biztosítani fogják az átjárhatóságot a Kossuth utca felé. 
Az ingatlan beépítettsége: 69,66%
Az épület magassága: 13,50 m
A zöldfelületi mutató: 10,08%

MŰSZAKI LEÍRÁS

Az ingatlan főbb jellemzői

A Belváros Resort  50 lakásból és 2 üzletből álló társasház, melyhez mélygarázs is tartozik. Minden emeleti lakáshoz tartozik erkély. A tetőtérben 6 db penthouse lakás kerül kialakításra. Az 50 lakás különböző méretű és kialakítású, így mindenki megtalálhatja a számára legmegfelelőbb otthont. A mélygarázsban tágas gépkocsibeállók találhatóak.

A telek leírása

A telek Székesfehérváron, a Várkörút 25. szám alatt található, mely gépkocsival és tömegközlekedéssel is könnyen megközelíthető. Az ingatlan nagy értéke, hogy a történelmi belvárosban helyezkedik el, és gyalogosan is elérhető óvoda, iskola, bevásárló központ, közszolgálati hivatalok.

Az épület külső megjelenése

Az épület modern, elegáns stílusú. A lépcsőházakat burkolt járdán lehet megközelíteni. Az épület udvarán fákkal, cserjékkel, virágokkal parkosított udvart alakítunk ki. 

Az épület belső kialakítása

Lépcsőházak

Az épület két lépcsőházas társasház, minden lépcsőházban modern kialakítású, esztétikus svájci Schindler liftek segítik a közlekedést. A felhasználóknak, látogatóknak és lakóknak kiemelkedő biztonságot ad. Kielégíti a legszigorúbb európai szabványokat, mint az EN 81-80 (SNEL, Meglévő felvonók biztonsági előírásai) valamint az EN 81-70 (Akadálymentes hozzáférési előírások) – mindezeket egyszerre. Ráadásul komfortos, hatékonyabb utasforgalmat biztosít a tökéletesített vezérlési rendszernek köszönhetően: kevesebb a várakozási idő, és a zajkibocsátás.

A lépcsőház természetes külső világítást, valamint lépcsőházszellőzést és a tűzvédelmi előírásoknak megfelelően kerül kialakításra.

Pinceszint

A pinceszinten az autóbeállókon kívül a szükséges gépészeti berendezések helyezkednek el. A szintek gyalogosan, lépcsőházon keresztül, és liften is megközelíthető. A várkörútról a -1 szintet 2 irányú közlekedésre alkalmas rámpa köti össze. A -2 és -1 szintet pedig egy irányú közlekedésre alkalmas rámpa köti össze, melynek a biztonságos közlekedését lámpa fogja szabályozni.

Földszint- Emeletek

A lakások alapterületei 46,0m2- 152,0m2-ig terjednek. A lakások elrendezését tekintve hálószoba, egy légtérben lévő konyha- nappali-étkező, közlekedőből, előtérből nyíló fürdőszobák és külön kézmosóval ellátott WC lett kialakítva.

ALKALMAZOTT SZERKEZETEK

Nyílászárók

A külső nyílászárók korszerű alumínium ablakok és erkélyajtók hőszigetelt üvegezéssel (u=1,1 W/m2K), 5 kamrás profilrendszer, horganyzott idomacél merevítéssel, bukó-nyíló vasalattal, modern, kellemes tapintású, igényes kilinccsel kivitelezve, szerelvényezve. Mindkét oldalon szürke színben lesz kivitelezve. A lakások bejárati ajtói több ponton záródó, kitekintővel ellátott prémium minőségű biztonsági ajtók A belső nyílászárók laminált felületű, utólag beépíthető beltéri ajtók inteligens zárral ellátva. Tele ajtólappal, eloxált körrozettás kilincsgarnitúrával.

Belső felületek, burkolatok

Az épületen belüli közös helyiségek (előtér, lépcsőház, tárolók stb.) falai diszperzit festésűek. A padlók prémium minőségű nagy méretű gresz lapok.

Nappalik, szobák ,gardróbok felső kategóriás magas kopásállóságú furnér parketta burkolatot kapnak.

Burkolatváltás

Hideg- és meleg burkolat határokon alumínium burkolatváltó profil. A fürdőkben és wc helyiségekben plafonig lesz csempézve.

Külső homlokzatburkolatok

Az épület teljes homlokzatfelületén 12cm vastag hőszigetelt homlokzati vakolatrendszert alkalmazunk

GÉPÉSZET

Az teljes épület „A” energia osztyájú lesz.

Fűtésrendszer

A fűtést és a melegvizet távhő biztosítja. Ennek a hőeolsztó központja  a pinceszinten kerül elhelyezésre. A lakásokba egyedi hőmérséklet szabályzók kerülnek beépítésre. Az elhasznált energia mérése lakásonként, a felszálló strangokban az egyes lakások leágazásába épített hőmennyiség mérővel történik. A lakások fűtésének egyedi szabályozhatóságát az egyedi fűtések kényelméhez hasonlóan valósítjuk meg, lakásonkénti, kívánt belső hőmérséklet-érzékelésen alapuló, a lakásokban elhelyezett programozható szabályzó segítségével. Így a lakás tulajdonosa egy mozdulattal beállíthatja a kívánt hőfokot, és valóban annyit fizet, amennyit el is használt!

Vízellátás, használati melegvíz

A tervezett vízbekötés az épület pinceszintjén tervezett hőközpontba érkezik, ahol az épület fő elzárója mellett a vízhálózatba épített mechanikai szűrőt, valamint az épület fő vízmérőjét tervezzük elhelyezni. Az ivóvíz vezeték a fűtési gerinchez hasonlóan, de párazáró hőszigeteléssel ellátva, a pinceszinti álmennyezet felett kerül elhúzásra strangokig, majd felszálló vezetékekre osztódik, s ezekről ágazik le a lakásokhoz. A lakásokba párazáró hőszigeteléssel ellátott hideg ivóvíz vezetéken érkező, majd a lakásban elhasznált víz mennyiségének mérése a strangokban a lakások leágazásait követően a lépcsőházakban elhelyezett vízmérővel történik. Ugyanitt kerül elhelyezésre a lakás víz főelzárója. Az említett vízmérők mellékvízmérők, melyekre minden lakás külön önálló szolgáltatói szerződést köt a víz szolgáltatóval a lakó, ill. tulajdonos nevére, így minden lakó közvetlenül a víz-szolgáltató felé tartozik elszámolással.

A használati melegvíz ellátása a távhő szolgáltatásában történik.

A víz és használati melegvíz vezetékek a lakáson belül a fűtési vezetékekhez hasonló módon a padló rétegében kerülnek elhelyezésre, pára- és hőszigeteléssel ellátva. A lépcsőházi leágazásokba a hidegvízhez hasonlóan a melegvíz mérésére is mellékvízmérők kerülnek elhelyezésre.

A szaniterek I. osztályú, fehér színű berendezési tárgyak, keverőszelepes, karos csaptelepekkel. A berendezési tárgyak előtt tartalék elzárók kerülnek beépítésre, a csaptelepek karbantartásának, javíthatóságának biztosítására. A mosdókagylók oldalfalra rögzített, takaróláb nélküli kivitelűek. A WC csészék fali kialakításúak, falba süllyesztett tartállyal. A fürdőkádak akril fehér kádak. A tusolók padlóba süllyesztett lefolyóval, falba süllyesztett fej és kézi zuhannyal kerülnek kialakításra.

A lakásokban a tervezett gépészeti egységek alatt egy víz- szennyvíz csatlakozás mellett mosógép kiállás is található. Az egyéb gépészeti vezetékkiállások (mosogató, tűzhely) ledugózva, csatlakozásra kész állapotban kerülnek kiépítésre.

A felszálló, ill. pinceszinti vezetékek horganyzott csőből tervezettek, a lakásonkénti leágazások ötrétegű műanyag csőből kerülnek kialakításra megfelelő hő-, és párazáró szigeteléssel ellátva.

Vizes helyiségek

WC-ben fehér premium kézmosó és WC csésze , a fürdőben épített zuhany üvegfallal kerül kialakításra. A fürdőszobákba fehér porcelán mosdókagyló kerül beépítésre krómozott egykaros csapteleppel. A mosó-, és mosogatógép számára csatlakozások kerülnek kialakításra.

Csatornázás

A társasház szennyvizének elvezetése a lakásokon belüli külön erre kialakított aknákban elhelyezett ejtővezetékek segítségével fog történni. Ezen ejtővezetékek lépcsőházi elhelyezése nem megoldható, mivel túl messze kerülnének a berendezési tárgyaktól. Azon lakásokban, ahol a konyhai mosogató távol van a tervezett ejtő vezetéktől esetenként fali elvezetéssel történik a rákötésük. A tervezett szennyvíz vezeték PVC, ill KG PVC anyagból lesz kialakítva. A pinceszintre érkező vezetékek mennyezet alatt kerülnek összegyűjtésre, majd rákötnek a közös csatorna kivezetésre. A kikötés előtt tisztító akna tervezett. A szennyvízvezetékek a vonatkozó szabványban meghatározott lejtéssel tervezettek.

Szellőzés

Az épület pinceszintjén a normál szellőzés gép szellőztetéssel lesz megoldva. A pinceszinten kialakítunk egy szin-dioxid elvezetésére alkalmas elszívó rendszert, amely a CO érzékelő jelzésére a gépjárműtároló helyiséget kiszellőzteti. Minden vizes helyiségnek a helyiség falába épített szellőző ventilátora van, ami az elszívott levegőt egy központi gyűjtő vezetékbe továbbítja, mely az épület teteje fölé van vezetve. A konyhánál páraelszívó csőrendszer kerül beépítésre, amely elszívja a főzés során keletkező kellemetlen szagokat és gőzöket.

Az épület pinceszintjén hő-és füstelvezető berendezést kell kiépíteni. A tervezett elszívó ventillátornak minősített füstelszívó ventillátornak kell lenni. A füstelvezetés kézi indítása minden kijárat mellől, a füstmentesítés kézi indítása minden szinten a lépcső mellől lesz biztosítva.

Hűtés

VRF rendszerű központi klíma kerül kialakításra lakásonkénti egyedi mérővel ellátva. A lakásokon belül minden szoba beltéri egységgel lesz ellátva.

Villanyszerelés

A lakásokban 3×16A elektromos áram kerül az alapárban kiépítésre. A lakások bejáratainál falba süllyesztve elhelyezünk egy kétsoros lakáselosztót, melyben helyet biztosítunk egy túlfeszültség-védelmi és érintésvédelmi relé beépítéséhez. A szerelvények modern megjelenésűek lesznek.

TV antenna hálózat

Az erősítőből csillagpontos hálózatot alakítunk ki, minden lakáshoz külön vezetékkel, felszállóban, közös védőcsőben. Minden lakásban szobánkénti csatlakozási lehetőséget biztosítunk mind a négy szolgáltató (UPC, DigiTV, T-HOME és AXIAN Kft) részére. A lakásokban minden szobában egy TV csatlakozási lehetőség van.

Kaputelefon

A Lépcsőház külső bejáratától minden lakásban kiépítjük a video kaputelefon hálózatot a lakások bejáratánál elhelyezett kaputelefon készülékig. IP kamerával ellátott Hikvision típusú készülékek lesznek.

Riasztó hálózat

Közösségi kiselosztóban lehetőséget biztosítunk a hálózat energia ellátásához.

Biztonsági világítás és –jelek

A kijárat felé vezető utakon a szabadba vezető kijárati ajtónál a vonatkozó szabvány szerinti menekülési útirány jelző akkumulátoros vészvilágítási lámpatestekből képzett rendszer lesz kiépítve. Az irányfény lámpatestek illetve táblák áthelyezésével a menekülő embereknek a teljes menekülési útvonal mentén folyamatos és következetes vizuális információt kell közölni a kiürítés irányáról. A tűzvédelmi berendezések, eszközök után világítós táblákkal lesznek megjelölve. A táblák környezetében a megfelelő megvilágításukat szolgáló lámpatestek lesznek telepítve. A jelzések legalább 60 percen keresztül képesek az előírt fényerősséget szolgáltatni. A villamos üzemű világító jelzések önálló áramkörről lesznek megtáplálva, kialakításuk meg fog felelni a biztonsági célú villamos berendezésekre vonatkozó követelményeknek. A biztonsági jelzések elhelyezése az OTSZ 399. §-ában meghatározott módon magasan és középmagasan történik.

KÖZÖS TULAJDONBA KERÜLŐ RÉSZEK

Közös tulajdonban állnak az alábbi helyiségek, építményrendszerek, berendezések és felszerelések, a műszaki leírásban szereplő, és a tervrajzokon feltüntetett következő épületrészei, tartozékai, felszerelései és berendezései:

 • Alap, felmenőfalak, teherhordó falszerkezetek, szellőzők, az épületen belül és kívül a kiegészítő szerkezetekkel együtt.
 • Födémszerkezetek.
 • Minden külső bádogos szerkezet.
 • Teljes külső homlokzati és lábazati képzés.
 • Minden külső járda szerkezete és burkolata.
 • A főbejárati lépcső és rámpa.
 • A vízvezeték hálózat az ingatlan főmérőjétől a lakások almérőjéig.
 • Elektromos hálózat az albetétek mérőjéig.
 • Minden külső gépészeti műtárgy, akna, fedlapok.
 • Tetőszerkezet, héjazat a beépített szerkezetekkel együtt.
 • A közös helyiségeket kiszolgáló gépészeti rendszerek és azok szerelvényei.
 • A közös helyiségek határoló szerkezetei, nyílászárói, burkolatai, felületképzései.

A lakások változtatási és módosítási lehetőségei

A vásárlóknak lehetősége van a megvásárolni kívánt ingatlan változtatására, ha az:

 • nem befolyásolja az épület külső megjelenését,
 • nem károsítja sem a köz, sem a magántulajdonban lévő ingatlan műszaki paramétereit, illetve külső megjelenését,
 • nem származik hátránya sem a jövőbeli vásárlóknak, sem bármely más harmadik félnek,
 • a vevő megfizette a módosításokhoz szükséges áttervezési, kivitelezési és egyéb költségeket.

 Választás a megadott és bemutatott mintaanyagokból

A vásárló választhat a megadott és bemutatott anyagokból. Eladó többletköltségeket nem számít fel abban az esetben, ha vevő saját maga által megnevezett anyagok beépítésével kapcsolatosan nem merül fel többletköltsége. A többletköltségek felmerülése esetén felek között a munka elvégzése előtt írásos megegyezés szükséges. A lakások műszaki felszereltsége a fent részletezetteket tartalmazza. Semmiképpen sem tartoznak bele azonban a következők:

 • A belső függönyök és karnisok
 • Beépített szekrények
 • Konyhai műszaki eszközök
 • A vizesblokkok fürdőszobai kiegészítő berendezési és piperetárgyai
 • A belső csillárok, világítótestek
 • Szúnyoghálók

Elhelyezkedés

A Belváros Resort otthonai Székesfehérvár történelmi belvárosában épülnek fel. A projekt a Várkörúton 3629 m2-es területen valósul meg. A környék kiváló infrastrukturális adottságokkal rendelkezik, számos intézménnyel, kereskedelmi és szolgáltató egységgel. A lakópark közelében óvoda, bölcsőde, általános iskola, étterem, játszótér, boltok, bevásárlóközpontok,közintézmények és a történelmi belváros szépsége is megtalálható.

EXTRÁK

Az alapfelszereltségen túl a következőket tartalmazzák a lakások:

 • Smart Home Technology – Okos Otthon
 • Inteligens ajtózár /telefonkészülékkel vezérelhető/
 • IP kamerás kaputelefon
 • Modern, csendes Schindler lift
 • Kamerával megfigyelt közösségi terek
 • Konyhabútor (lakásonként eltérő értékben)
 • Premium nagy méretű hideg burkolat
 • Árnyékolás technika
 • Magas kopásállóságú furnér parketta
 • Felső kategóriás szaniterek
 • Minden lakóhelyiségben beltéri klíma egység
 • Alumínium nyílászárók
 • Ügyvédi díj

1 db névre szóló ajándék bérlet az Árpádfürdőbe